25 juni 2024

Welke koelwerkbank is voor jou de beste keuze?

Een cruciaal onderdeel van elke horecakeuken is natuurlijk de koelwerkbank. Door het kopen van dit onderdeel voor in je keuken sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Het toevoegen van een dergelijke werkbalk zorgt er immers in de praktijk voor dat je kiest voor een “meubel” welke bestaat uit twee verschillende onderdelen. Het gaat daarbij concreet om de volgende:

  1. Het werkblad waarop je de meest uiteenlopende gerechten kan bereiden;
  2. De koelelementen die zich onderaan in het meubel bevinden; 

Voor elke horecakeuken geldt dat efficiëntie en werkcomfort twee uitermate belangrijke factoren zijn. Op vlak van efficiëntie spreekt het voor zich dat een koelwerkbank de vooropgestelde verwachtingen zonder probleem zal weten in te lossen. Omdat de ingrediënten zich vaak in de koelelementen onderaan bevinden in de werkbank is het mogelijk om deze zeer eenvoudig ter hand te nemen om er de meest uiteenlopende gerechten mee te gaan bereiden. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de best keuze is op vlak van koelwerkbank? Lees dan snel verder!

Koelwerkbanken in tal van verschillende uitvoeringen

Wanneer je op het punt staat om een bepaalde koelwerkbank te kopen zal je daarbij steeds kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden. Daarbij is het zo dat er vooral een onderscheid wordt gemaakt tussen de volgende exemplaren:

  • Werkbanken met 1 deur;
  • Koelwerkbanken met 2 deuren; 
  • Werkbanken met 3 deuren; 
  • Koelwerkbanken met 4 deuren;
  • Werkbanken met 5 deuren;

Des te groter de koelwerkbank van je keuze zal zijn, des te meer mogelijkheden je zal hebben. Niet alleen kan je er bij een groot exemplaar rekening mee houden dat je eenvoudig met meerdere mensen aan de werkbank zal kunnen werken, daarnaast kan je in de aanwezige koelcellen ook zeer eenvoudig alle vereiste ingrediënten opslaan. Het spreekt voor zich dat je er wel rekening mee dient te houden dat een grote werkbank ook behoorlijk veel ruimte in beslag zal nemen. 

Wat maakt de keuze voor een koelwerkbank van RVS zo interessant?

Je kan in de praktijk vaststellen dat er voor het merendeel van de koelwerkbanken voor wordt gekozen om gebruik te maken van een werkblad bestaande uit RVS. Dat is een bewuste keuze. Door te kiezen voor RVS als materiaal is het namelijk zo dat je bent verzekerd van meerdere voordelen:

  1. RVS is een uitermate hygiënisch materiaal;
  2. RVS staat erom bekend over een uitstekende levensduur te beschikken; 
  3. Je kan rekenen op een nette, professionele uitstraling met RVS; 

De keuze voor een koelwerkbank van RVS levert je dus in de praktijk menig aantal interessante voordelen op. Het enige nadeel heeft te maken met het feit dat een dergelijk exemplaar in de praktijk wel steevast over een behoorlijk prijskaartje beschikt. Dat gezegd hebbende zorgt de zeer lange levensduur van RVS ervoor dat je er wel zeker van kan zijn dat je, je werkbank langdurig zal kunnen blijven gebruiken zonder dat je daarvoor terug nieuwe investeringen zal moeten doen. De keuze  voor een koelwerkbank bestaande uit RVS als materiaal is dan ook altijd een echte aanrader. Haal je RVS materiaal en meer bij de horeca groothandel.