21 april 2024
eten

De beste bakplaten voor in de horeca

Het gebruik van een bakplaat in overeenstemming met zijn vorm

Welke bakplaten moet ik kopen voor mijn recepten? De vorm van de platen voor professionele ovens heeft ook direct invloed op het voedsel dat erin gekookt kan worden. Als u de meest gebruikte schaalmodellen kent, kunt u uw gerechten de gewenste gouden of knapperige laag geven. Hier volgen enkele van de beste soorten:

Gladde, geperforeerde en geëmailleerde bakplaten

Bakplaten voor professionele ovens die gemaakt kunnen worden van roestvrij staal of aluminium. Ze zijn nuttig voor het bereiden van een groot aantal gerechten zoals braadstukken, rijstgerechten, pasta’s, gestoomde groenten. Waarin verschillen ze? Enerzijds worden gladde en geëmailleerde bakjes gebruikt voor dezelfde taken, zoals het maken van een saus. Vooral de geëmailleerde heeft een antiaanbaklaag en is bestand tegen hogere temperaturen. Aan de andere kant zorgen geperforeerde bakplaten ervoor dat lucht onder het voedsel kan circuleren, wat ten zeerste wordt aanbevolen voor vacuüm koken, stoomkoken of voor bakkerij- en banketrecepten.

Bakplaten kopen – er zijn twee soorten bakplaten

De ene is gemaakt van aluminium met antiaanbaklaag en heeft een plat oppervlak om brood, snoep of gegrild voedsel te koken zonder te kleven. Andere types zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en hebben twee kanten: een kant met sleuven voor het bakken van gegrilde groenten of vis en een gladde kant voor pizza’s. Ze zijn een effectieve bondgenoot voor uw keuken.

bakplaat

Grillplaten en roestvrijstalen grills

Bij dit type bakplaat voor de horeca wordt de warmte gelijkmatig over het voedsel verdeeld. Ze zorgen ervoor dat u een knapperige textuur krijgt omdat ze geschikt zijn om op zeer hoge temperaturen te bakken. Als u voedsel het uiterlijk wilt geven van een markering op het vuur, raden we u de roosters aan, omdat hun roestvrijstalen staven voor dit doel zijn ontworpen. Maar als u hele kippen, aardappelen of andere stukken wilt roosteren, is grillen alles wat u nodig heeft.

Bakplaten voor eieren en brood

Er is een bakplaat voor de horeca voor professionele ovens. Vanwege hun vorm worden ze gebruikt om specifiek voedsel te bereiden. Dit is het geval bij de eierbak, een bakplaat met verschillende scheuren waarmee u grote producties van dit voedsel kunt verkrijgen. U kunt het ook gebruiken als vorm voor tortilla’s of pannenkoeken, omdat ze allemaal hun ronde uiterlijk behouden tijdens het koken.