Heb je een vakantie geboekt naar Barcelona en ben je aan het zoeken wat je er allemaal kunt eten door reisblogs af te struinen? Lees dan gauw verder om meer te lezen over de lokale specialiteiten in de mooie, Spaanse stad.
Pan con tomate
Oftewel brood met tomaat! Dit is waarschijnlijk wel één van de bekendste en populairste gerechten in Barcelona. Het is vrijwel overal in elke restaurant of bar te vinden als voorgerecht, hapje of bijgerecht en het is lekker eenvoudig. Zo wordt de tomaat gewreven op krokante (stok)brood, met een beetje olijfolie en een snufje zout voor de versterking van de smaak. Overigens is het ook te combineren met bijvoorbeeld een stukje vlees of een plakje kaas erop!
Patatas bravas
Een simpel, maar heerlijk tapas gerechtje: patatas bravas. Dit zijn gefrituurde aardappelen gesneden in kleine stukken. Vervolgens worden ze geserveerd met een pittige tomatensaus. Hoewel dit de traditionele versie is, kun je ze tegenwoordig ook geserveerd krijgen met aoili, een soort knoflooksaus van olie en knoflook; of met mayonaise met rode peper, een snufje paprikapoeder en een paar druppels olijfolie over de aardappeltjes. Bovendien is het ook zo dat de sauzen verschillen per regio in Spanje. In Madrid wordt het bijvoorbeeld geserveerd op de traditionele wijze vergeleken met Barcelona. Dit is zeker één van de go to gerechten als je in een restaurant of een tapasbar zit!
Crema catalana
Nu we toch bezig zijn met de meest bekende en populairste gerechten in Catalonië, kan de crema catalana natuurlijk niet ontbreken! Dit is de Catalaanse versie van de Franse dessert crème brûlée dat we allemaal wel kennen. Dit toetje is in vrijwel alle restaurants en eettentjes te vinden in Catalonië. Maar de vraag is dan: wat is er zo anders dan de crème brûlée? Het verschil zit in het feit dat er in de crema catalana geen room wordt gebruikt, maar maïszetmeel waardoor het wat dikker en romiger wordt van textuur. Verder wordt het afgemaakt met een krokante bovenkant van gekarameliseerde suiker. Wordt dit jouw volgende toetje wanneer je in Catalonië bent?
Ben je op zoek naar meer tips over eten en reizen? Bezoek dan avonturen.nl voor inspiratie!
Meer verhalen
Alles wat je moet weten over buikspek: Van selectie tot bereiding
Kun je boekweit koken, en waar gebruik je het voor?
Doperwten koken met een magnetron?