21 april 2024
pure kokosolie

Direct afkomstig uit Ghana

De pure kokosolie die wordt verkocht bij butterwise.com is direct afekomstig uit Ghana, zonder tussenhandel wordt er direct zaken gedaan met de kleine gemeenschappen die verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van de vrouwen. Het gehele project is erop gericht om ontbossing tegen te gaan, duurzame bronnen worden gebruikt voor het vervaardigen van de kokosolie. Verantwoord ondernemen vinden zij belangrijk, geen geld wat zomaar onderweg ergens blijft hangen zonder te weten waar. De producten zijn altijd te traceren en de kwaliteit wordt in eigen hand gehouden. Vrouwen zijn betrokken bij het verzamelen van de kokosnoten, om de olie te kunnen maken. 

pure kokosolie

De productie van de olie

De productie van de pure kokosolie gaat gepaard met zoals men noemt natte vergisting, zonder het kokosvlees te drogen wordt de olie onttrokken. De olie wordt gemengd met water, door gisting in de zon wordt de olie van de melk gescheiden. Kokosnoten worden handmatig verzameld en direct vanuit het veld gebruikt, alles betreft de productie wordt handmatig gedaan. Dit heeft als resultaat dat je 100% natuurlijke olie krijgt die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. De olie is niet geraffineerd, hierdoor heeft het de heerlijke bekende geur van kokosolie. 

pure kokosolie

Samen sta je sterk

Verantwoorden ondernemen is niet alleen maar denken aan de natuur, ook de mens achter de natuur is erg belangrijk. Dit netwerk van kokosnoot verwerking is door een aantal partners opgezet, de boeren die het woud beschermen worden ondersteund door het netwerk. De kokosolie uit het woud kun je bestellen in verschillende hoeveelheden in de webshop van butterwise.com, verpakkingen voor thuis of voor grootverbruik zijn beiden mogelijk. De olie wordt ook in bulk verkocht, dit wordt vaak gedaan door partijen die het gebruiken in cosmetische producten. Heb je echt veel nodig, kun je contact opnemen met de website om een mooie prijs te krijgen. Er zijn maar twee dingen belangrijk, het verkrijgen van eerlijke olie en de ondersteuning van de vrouwen op het platteland daar.