22 mei 2024
beste volautomatische koffiemachine

De beste koffie tips voor thuis

Er zijn maar weinig mensen die de dag zonder een bak koffie beginnen. De meeste huishoudens hebben thuis dan ook een koffiemachine staan. Valt de koffie thuis tegen en heb je geen idee waarom dit zo is? In dit artikel voorzien we jou van tips zodat je thuis nog lekkerder koffie gaat zetten. Het kan natuurlijk aan de koffiebonen liggen, maar ook aan het apparaat.

beste volautomatische koffiemachine

Koffiezetapparaat kiezen

Wellicht heb je al een mooie koffiemachine thuis staan. Voor de beste koffie resultaten zou ik altijd voor een pistonmachine kiezen, maar niet iedereen heeft zin zoveel tijd in het koffiezetten te steken. Ben je op budget, maar wil je toch graag lekkere koffie zetten dan zou ik voor een filterkoffiemachine gaan. Heb je meer geld te besteden dan zou ik de beste volautomatische koffiemachine overwegen. Met een koffiecupmachine zet je lekkere koffie, maar dit is wel duur koffiezetten. Neem hier een kijkje voor de beste koffiecupmachine

Het begint allemaal met de koffiebonen

Uiteraard speelt het koffiezetapparaat een grote rol en heeft het zeker een grote invloed op de smaak, maar door de juiste koffiebonen te kopen kun je het snelst resultaat boeken. Ik zou de koffies in de supermarkt links laten liggen, omdat deze koffie vaak niet zo vers meer is. In plaats van een bezoek aan de supermarkt raad ik aan om bij de lokale koffiebranderij langs te gaan. Hier vind je altijd verse koffie. Ook zou je kunnen overwegen om verse koffiebonen in een koffiebar te kopen, maar de kiloprijs hiervan is vaak hoog. 

Maak gebruik van een koffiemolen

De beste investering die je naar mijn mening kunt doen is het kopen van een koffiemolen. Maak je gebruik van een filter-koffiezetapparaat of een pistonmachine dan maakt het gebruik van een bonenmaler een groot verschil. Met een bonenmaler geniet je namelijk altijd van verse gemalen koffie en dat maakt een wereld van verschil. Zodra bonen gemalen worden begint het al met het verliezen van smaak. Een goede koffiemolen koop je vanaf 150 tot 200 euro.

Maak je gebruik van een koffiemolen dan is het belangrijk dat je de juiste maalgraad vindt voor het type koffiezetapparaat dat je gebruikt. Zo heb je bij filterkoffie een grovere maling nodig, terwijl je voor espresso een hele fijne maling nodig hebt. Zet je alleen filterkoffie dan kun je je een goedkopere koffiemolen veroorloven, maar voor een goede espresso heb je wel echt een kwalitatieve bonenmaler nodig.