25 juni 2024

Zo breng je een volwaardig menu op tafel

Mocht je echt gek zijn op koken en het leuk vinden om dit voor vrienden en familie te doen, heb je dan al eens geprobeerd om meerdere gangen voor ze op tafel te zetten? Niet alleen kun je dan aan de slag met je kookkunsten, maar het is ook nog eens hartstikke gezellig om vrienden over de vloer te hebben en te genieten van een volwaardige maaltijd. Deze tips brengen je misschien op ideeën over wat je kunt gaan doen.

Wie nodig je uit?

Om te beginnen is het handig om na te gaan wie je over de vloer uitnodigt. Zijn er mensen met allergieën, lusten ze bepaalde dingen niet of zijn ze bijvoorbeeld vegetarisch? Dit zijn belangrijke dingen om rekening mee te houden, want je wil het natuurlijk wel gezellig houden en het beste voor je gasten. Je kunt ook compenseren door bijvoorbeeld verschillende dingen te serveren zodat er keuze is. Hier moet je zelf de keuze in maken natuurlijk en nog steeds rekening houden met je gasten. Mocht iemand zich ergens niet oké bij voelen dat het geserveerd staat, laat dit dan ook achterwege. 

Maak je maaltijd compleet

Zitten er geen vegetariërs tussen je gasten, dan kun je je hoofdgerecht compleet maken met een stuk vlees. Voor veel mensen maakt dit een maaltijd af en er zijn zoveel verschillende soorten vlees, dat je allerlei kanten op kunt. Denk bijvoorbeeld aan een stuk vlees zoals picanha. Veel mensen hebben hier waarschijnlijk nog niet van gehoord en daar kun jij verandering in brengen. Je kunt dit stuk vlees aftoppen met een heerlijke salsa, bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaanse. Dit gaat namelijk heel goed met de smaak van picanha. Je kunt er ook voor kiezen om als extra nog zoete aardappelpuree erbij te serveren. Zo creeër je gelijk een volledige maaltijd.

Voor de afwisseling

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor spareribs. Dit is bij veel mensen bekend en veel vinden dit ook een lekker stuk vlees. Je kunt dit vlees ook nog eens op veel verschillende manieren bereiden door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende kruiden. Je kunt er dus een volledig eigen draai aan geven en je kunt ook je andere maaltijden afstemmen en er een soort thema aan hangen. Spareribs zijn namelijk een erg populair stuk vlees in Nederland, maar ook is het erg gewild in (zuid) Amerika en Australië. Je kunt dus bijvoorbeeld de keuze maken om een van deze plekken te kiezen om een heel menu te maken met gerechten die bekend staan in die plek. Dit hoeft natuurlijk niet en het kan ook leuk zijn voor een eventueel volgende keer of voor de afwisseling. Weer zie je dus dat je zelf allerlei manieren hebt om je maaltijd compleet te maken.