21 april 2024

Twentse Krentenwegge

Heb je wel eens gehoord van Twentse Krentenwegge of heb je het eens geprobeerd? Voordat je dat gaat doen is het leuk om er wat meer over te weten te komen. Bij de Krentenwegge gaat het namelijk over een Twents woord en dat staat voor een groot krentenbrood van 75 cm lang en 20 cm breed. Mensen nemen het mee als zij in die streek op kraamvisite gaan. Maar momenteel wordt het brood in diverse afmetingen gebakken. Veel mensen zijn er dol op, maar niet iedereen kent het omdat het echt uit deze streek komt. Maar dat is juist een reden om er eens heen te gaan en het zelf te mogen ontdekken. Het wordt daarom ook veelal cadeau gedaan dus wie weet krijg je het zelf eens.   

Wat neem jij mee op kraamvisite?

Als je op kraamvisite gaat, dan denk je vaak aan een origineel cadeau wat je mee wil nemen. Iets voor het kindje, maar wie denkt er dan aan Twentse Krentenwegge? In sommige streken is het heel persoonlijk en regio gebonden wat ze meenemen, een streekproduct. Zo heeft in heel Nederland iedere streek wel een eigen product of lekkernij waar het om bekend staat. Veel mensen de Bossche bol wel kennen, dit is ook echt uit een bepaalde streek omdat het daar is gemaakt en van daaruit het lekkerste is van allemaal. Goed om eens na te gaan wat er uit jouw streek komt en misschien heb je dan al een passend cadeau gevonden, het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, het gaat om het gebaar.  

Probeer de Twentse Krentenwegge zelf

Ben je benieuwd hoe de Twentse Krentenwegge smaakt? Dan zit er niets anders op dan er zelf naar toe te gaan of hem te bestellen. Dit is dan jouw moment om alle smaakpupillen op scherp te zetten en zelf te mogen ervaren hoe lekker jij het vindt. Iedereen heeft een andere smaak, de een zal er dus dol op zijn en andere mensen houden misschien meer van een ander lekkernij, maar het is het proberen meer dan waard, want het smaakt goed!

Tip: Regionalhighlights.nl