22 juli 2024
voedingscoach

Slaw Salade Recepten

Salade recepten zijn voor velen een favoriete manier om levendige showcase, in-season producten – fruit en groenten die zo goed op hun eigen zijn dat je niet veel hoeft te doen om ze tot een heerlijke maaltijd om te toveren. Op koude winteravonden fleuren salades graag op met een grote, kleurrijke mix van wortelgroenten en stevige groenten. Op mooie, warme dagen als je liever buiten bent dan in de keuken, zijn zomersalades de perfecte oplossing: ze zijn eenvoudig samen te gooien, maar ze zijn toch helemaal lekker.

Of je nu meer plantaardige maaltijden aan je dieet wilt toevoegen of gewoon op zoek bent om je salade spel te veranderen, je vindt tonnen inspiratie in de salade recepten hieronder. Daarom is het tijd om de snijplank tevoorschijn te halen en om te experimenteren.

Slaws zijn enkele van de beste make-ahead salade recepten die er zijn. Meestal gemaakt met stevige groenten zoals kool, boerenkool, of broccoli, ze zijn stevig genoeg om vol van te zitten. Sommigen voegen aan de veggie basis een punchy dressing, kruiden, en zelfs fruit toe voor maximale smaak.

1. Zomer Aziatische Slaw

Maak deze salade voor je volgende picknick, en het zal een gegarandeerde hit zijn. Een tahini miso dressing geeft het een romige umami coating, terwijl het toevoegen van perziken sappige pops van zoetheid creëren. Maak het af met geroosterde pepitas voor crunch.

2. Beste Broccoli slaw

Je zult het spek niet missen in deze verlichte kijk op klassieke broccolisalade. Rokerige geroosterde noten nemen zijn plaats in en voegen heerlijke hartige beten toe. Een licht romige, zoete en pittige dressing neemt het hele ding over de top.

3. Geraspte spruitjes slaw

Zodra de temperatuur begint te dalen in de herfst, kijken mensen uit naar het maken van deze salade. Gemaakt met slechts 7 ingrediënten, het is een eitje om samen te stellen, met een heldere citroen dressing, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, en gedroogde cranberries maken het zippy, vers en bevredigend, veel van deze ingrediënten zijn te halen bij www.xenos.nl.