22 mei 2024

Genieten van chocolade.

Er zijn veel personen die verslaafd zijn aan chocolade. Het is voor sommigen een lekkernij waar je maar moeilijk van af kunt blijven. We weten dat gewone chocolade veel verzadigde vetten bevatten die slecht zijn voor de gezondheid. Er is nu ook een chocolade die gezond is. Dat is de chocolade met veel antioxidanten in de cacao (de flavanolen). Het zijn nu juist de flavanolen die een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten. Het is zelfs mogelijk dat door het eten van chocolade met veel flavanolen diabetes kan worden voorkomen. Flavanolen bevorderen de gezondheidsvoordelen van de producten waar ze in voorkomen.

Gezonde chocolade
Gezonde chocolade zal alle natuurlijke voordelen van de gewone cacaoboon zonder toegevoegde extracten versterken. Na een inname van 200 mg flavanolen zal het eten ervan een gunstig effect hebben voor je lichaam. De flavanolen van de cacaoboon zal een gunstig effect hebben op je bloedcirculatie en zal de afgifte van voedingsstoffen die je voor je spieren nodig hebt, ondersteunen. Uit onderzoek is gebleken dat de flavanolen uit de cacaoboon de elasticiteit van de bloedvaten verbeteren en daardoor zal bijdragen aan een goede bloedcirculatie.

Genieten van chocolade
Je kunt dus genieten van chocolade als je maar de goede gebruikt. De gewone chocolade die in winkels liggen bevatten minder flavanolen dan gewenst is. Ook de flavanolen die in de cacaoboon aanwezig zijn wisselen nogal eens. Dat komt, omdat cacao een natuurproduct is. Ook gaat er deel van de aanwezige flavanolen door verhitting verloren tijdens het arbeidsproces. Je zou misschien kunnen denken dat je beter pure chocolade kunt eten dan bijvoorbeeld melkchocolade. Toch is dat moeilijk aan te geven. Het gaat er maar net om welke cacaoboon er is gebruikt en hoe hij is verwerkt. Wanneer er opgelet wordt wat voor chocolade je aanschaft, kun je er heerlijk van genieten. Dames kunnen daarom vanaf nu onbezorgd van de chocolade genieten als ze maar opletten welke chocolade ze aanschaffen. Kijk dus altijd eerst goed welke chocolade je gaat aanschaffen.