22 mei 2024
gezonde muesli

Een ontbijt topper

We kunnen gezonde muesli wel als een ontbijt topper beschouwen, vooral nu meer mensen ervoor kiezen om muesli bij het ontbijt te eten. Muesli wordt gemaakt van (volkoren)granen met (gedroogd) fruit en noten. Sommige fabrikanten kiezen er voor om andere producten zoals chocolade toe te voegen.

gezonde muesli

Muesli is gezond

In muesli zitten veel voedingsstoffen die goed voor je zijn denk hierbij aan vitamines en vezels. Deze voedingsstoffen heb je nodig om goed te kunnen functioneren. De koolhydraten geven je energie en de vezels helpen je bij een goede darmwerking.

Als je muesli gaat aanschaffen is het belangrijk om de informatie op de verpakking te bekijken. De hoeveelheid suiker die in het product is verwerkt is heel erg belangrijk. Gezonde muesli betekent dat er zo min mogelijk suiker in is verwerkt. Muesli van nature heeft al suiker in zich. Dit komt door het fruit die in verwerkt zit. Daarom is het verstandig om muesli waar veel suiker in zit te vermijden. Dit gaat ook voor cruesli want dit wordt vaak gezoet met siropen of fructose. Jammer voor de chocolade fans onder ons, maar muesli die stukjes chocolade bevatten vallen ook niet onder de categorie gezond. Kortom er zijn veel dingen waar je op moet letten als je gezond wilt ontbijten. Daarom is het verstandig om je hierin te verdiepen.

Je kan gemakkelijk en snel online, pakketten met muesli kopen. Smaken zoals noten, kaneel en cacao zijn beschikbaar. Weet je het nog niet zeker welk pakket je wilt bestellen? Ga dan voor het tasty pakket en probeer de smaken uit.