Echte Hollandse Arretjescake

Arretjescake is een oud Nederlandse recept, dat altijd bestaat uit boter, eieren, biscuit en chocolade.

De verhoudingen van de verschillende recepten verschillen iets, en dan vooral verchillen de recepten per regio, maar het idee is altijd hetzelfde.

Je hebt geen oven nodig en het is heerlijk.

Deze variant is heel lekker. Je kunt de arretjescake op allerlei verschillende manieren garneren. Voeg bijvoorbeeld stukjes witte chocolade toe, smarties, of gebruik andere koekjes zoals bijvoorbeeld Bastognekoek of stroopwafel.

Wat heb je nodig om Arretjescake voor te bereiden

Een kom met inhoud va 2 liter minimaal.

Met inhoud van een maximale inhoud van 1 liter.

Een garde of mixer

Een grote Lepel

Een weeg schaaltje

Een magnetron en of pan om het boter te late smelten

Een of meerdere cake vormen

Bak olie

Een koelkast

Benodigde ingredienten

Twee eieren

Vijf eetlepels cacao

300 gram witte bastardsuiker

200 gram marie koekjes

250 gram plantaardig boter.

Instructie

  1. Smelt de boter in zachte pap.
  2. Voeg in de tussentijd de suiker en de eieren samen in de grote kom en mix het tot een glad mengsel.
  3. Voeg voorzichtig de boter toe aan het mengsel.
  4. Voeg lepel voor lepel de cacao toe en blijf goed roeren.
  5. Breek de koekjes, bijvoorbeeld in drie stukken, en voeg deze toe. Blijf regelmatig met de lepel roeren.

Afronding

Roer het mengsel nog eens goed door en vul voorzichtig de cakevorm met het mengsel. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan.

Zet de Arretjescake voor ongeveer een dag  in de koelkast.