22 mei 2024

De beste kruiden om mee te bakken


Niets smaakt heerlijker dan versgebakken brood op smaak gebracht met de kruiden uit je tuin. Deze lijst van acht kruiden is perfect voor mensen die gemakkelijk kruiden willen kweken die ze, vers of gedroogd, kunnen gebruiken om hun eigen unieke kruidenbroden te maken.

Basilicum

Basilicumblaadjes, een gemakkelijk verkrijgbaar kruid, kunnen vers of gedroogd aan brooddeeg worden toegevoegd. Basilicum vult knoflook aan en kan worden gebruikt om een heerlijk knoflook-basilicumbrood te maken.

Karwijzaad

Deze tweejarige plant wordt gekweekt voor zijn smaakvolle zaden. Karwijzaad wordt gebruikt in pompernikkelbrood en roggebrood.

Gehakte bieslook

Bieslook is een winterharde vaste plant die gemakkelijk in de tuin te kweken is. Bieslook kan vers worden gehakt en aan brooddeeg worden toegevoegd voor een milde uiensmaak. Bieslook kan ook worden gebruikt om geroosterd knoflookbrood op te fleuren.

Tip: https://www.naturalspices.nl/kruiden-specerijen 

Dillezaadjes

Net als karwij wordt de dilleplant gekweekt voor zijn pittige zaden. De zaden worden gebruikt om brood en koekjes op smaak te brengen. Fijngemalen kunnen de zaden ook in boter worden geklopt om een smakelijke spread te maken.

Venkelzaad

Venkel is een vaste plant die gemakkelijk uit zaad te kweken is. De zaden worden verzameld, gedroogd en gebruikt om brood en koekjes op smaak te brengen.

Rozemarijn

Rozemarijn is een favoriet kruid voor veel tuiniers. Een kleine hoeveelheid fijngemalen blaadjes kan aan brooddeeg worden toegevoegd om het op smaak te brengen. Een andere manier om wit brood op smaak te brengen met rozemarijn is om een takje rozemarijn op de bakplaat te leggen als je je brood bakt. Het zal uw brood op smaak brengen, evenals de keuken.

Uitgelicht: https://www.naturalspices.nl/bakproducten 

Salie

Salie is een ander populair tuinkruid. Het kan vers of gedroogd worden toegevoegd aan brooddeeg en scones voor een heerlijke smaak.

Tijm plant

Tuintijm, een vaste plant, kan worden gekweekt om brood en koekjes op smaak te brengen. Vers hoeft u maar een kleine hoeveelheid te gebruiken vanwege de sterke smaak. Gedroogd en fijngemalen kan tijm met boter worden opgeklopt tot een heerlijke spread voor op brood.