22 mei 2024

Zo kies je de juiste dubbelwandige koffieglazen

Drink je graag koffie? Dan heb je misschien al eens gehoord van dubbelwandige koffieglazen. Dubbelwandige glazen zijn een enorme verbetering ten opzichte van gewone glazen. Doordat deze glazen beter isoleren dan normale glazen, blijft je koffie namelijk langer warm. Bovendien wordt het glas zelf minder heet, waardoor je het glas prima vast kunt houden als je net hete koffie in hebt geschonken. Als je een liefhebber van koffie bent, is het dus aan te raden om voor dubbelwandige koffieglazen te kiezen. Echter, zijn er verschillende dubbelwandige glazen om uit te kiezen. Welke glazen zijn nu het meest geschikt voor jou? Hier lees je meer over de verschillende mogelijkheden.

Kijk goed naar het formaat van de dubbelwandige koffieglazen

Dubbelwandige koffieglazen heb je in verschillende formaten. Drink je alleen espresso? Dan heeft het weinig zin om een groot glas te halen. Een klein dubbelwandig glas met een inhoud van 80 milliliter zal dan namelijk al volstaan. Drink je grote hoeveelheden koffie? Dan is het ook mogelijk om een groot glas met een inhoud van 450 milliliter te bestellen. Voor een gemiddelde hoeveelheid koffie zal een glas met een inhoud van 200 milliliter geschikt zijn.

Houd er rekening mee dat de dubbele wand ook meer ruimte in beslag neemt. Hierdoor kan een glas soms groter ogen, maar toch minder inhoud hebben. Je kunt de inhoud daarom het best aflezen uit de productspecificaties en niet alleen op je gevoel afgaan.

Voor welke uitstraling ga jij?

Dubbelwandige koffieglazen heb je in allerlei verschillende vormen. Daarnaast is het ook mogelijk om glazen met een bedrukking te bestellen. Het is dan ook aan te raden om even na te gaan welke dubbelwandige koffieglazen goed samengaan met je andere glazen. In principe zijn er voor iedereen wel geschikte dubbelwandige koffieglazen te vinden