22 mei 2024
glazen

Welke soorten Portugese rode wijn zijn er?

Bij het diner in het restaurant kan het lekker zijn om een wijntje te drinken. Ben je echt een liefhebber van wijn? Dan kan het ook interessant zijn om eens te kijken naar wijnen die geproduceerd worden in Portugal. Portugal is waarschijnlijk niet het eerste land waar met wijn aan denkt. Zo heb je landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje die een stuk beroemder zijn op het gebied van wijn. Echter is Portugal toch echt een land waar veel wijn wordt geproduceerd en vooral veel beroemde wijnen. Portugese rode wijn is vooral in trek in Europa en deze wordt ook aangeprezen. Maar welke soorten Portugese rode wijn zijn er? En waar kun je deze kopen? In dit artikel behandelen we dit uitgebreid en lees je daar meer over.

Portugese rode wijn

Naast rode wijnen kun je natuurlijk ook kiezen uit witte wijnen, maar is de rode wijn toch echt ideaal om te combineren met het diner. Zo zijn er verschillende soorten Portugese rode wijn met een krachtige smaak en een hoog alcohol percentage. De Alentejo Tinto is een Portugese rode wijn en heeft een krachtige en evenwichtige smaak. Zo zijn ze ideaal bij rijke gerechten zoals wild, lamsvlees en kruidige gerechten van de grill. De Herdade wijn uit Portugal is ook een rode wijn en heeft een krachtige geur. Daarnaast is de wijn volrood van kleur en heeft het een aroma van rijpe bramen, eikenhout en vanille. Het heeft ook nog eens een aanhoudend aroma en zo kun je er lang van genieten.

Port

Als je praat over Portugese rode wijn, dan moet je sowieso de Port kennen. De Port is namelijk de bekendste wijn die uit Portugal komt en is voornamelijk een rode wijn. De Port bestaat al heel lang en is een van de grootste export producten van Portugal. Het is een krachtige wijn met een extra hoog alcoholpercentage. Dit zorgt voor een krachtige, maar vooral ook sterke smaak. De Port is ook extra zoet en kun je goed combineren met een dessert. Echter bestaan er veel varianten van de Port en kun je voor alles wel een variant vinden. De prijzen van de Port schieten ook uit een en zo kun je voor een Port 20 euro kwijt zijn, maar voor exclusieve varianten kun je duizend euro kwijt zijn.

Portugese rode wijn online bestellen

Tegenwoordig als je iets nodig hebt, kun je het bijna altijd wel online bestellen. Voor alles is er wel een webshop en kun je voor Portugese rode wijn ook goed terecht op het internet. Wel moet je kijken naar een webshop die gespecialiseerd is in het verkopen van Portugese wijnen. Op deze manier weet je zeker dat je een hoge kwaliteit Portugese wijn kunt vinden. Daarbij is informatie noodzakelijk bij het kopen van wijn en moet je kijken of de webshop de informatie aanbiedt. Wil je een Portugese wijn kopen? Wijnspecialist Sandor Wine Import biedt ze een uitstekend assortiment van Portugese wijnen aan. Kijk ook goed naar de informatie en controleer de prijs die op een webshop vermeld staat.