22 juli 2024
wit brood bakt

Samen met je kinderen iets lekkers bakken

Wat is er heerlijker dan de geur van versgebakken lekkers in je huis? Of je nou wit brood bakt of heerlijke muffins, iedereen zal meteen vragen wat je aan het bakken bent en vooral willen weten wanneer het uit de oven komt zodat er geproefd kan worden.

wit brood bakt

Leerzaam en gezellig: bakken met je kinderen

Kinderen kunnen veel leren van het bakken van iets lekkers en dat kan al op jonge leeftijd. Als ze nog niet kunnen lezen, kunnen ze wel op een stoeltje bij je komen staan en toekijken hoe je het recept volgt en wat je allemaal doet. Misschien kunnen ze zelfs al een paar ingrediënten die jij hebt afgewogen toevoegen aan het recept. Als ze al iets groter zijn, kunnen ze helpen met het voorlezen van het recept en misschien ook al helpen met mixen of kneden en de bakvorm invetten. Zo leren ze al vroeg om te meten, wegen, recepten stap voor stap te volgen en natuurlijk ook dat de moeite die ze erin stoppen, wordt beloond als het lekkers uit de oven komt.

Het hoeft geen uren van je tijd te kosten

Nu denk je misschien dat bakken veel tijd in beslag neemt, maar dat valt echt enorm mee. Als je bijvoorbeeld een wit brood gaat bakken, gaat de meeste tijd zitten in het wachten tot het deeg gerezen is. In de tussentijd kunnen jij en de kids rustig iets anders gaan doen (of de keuken vast weer opruimen). Je hebt er ook eigenlijk alleen maar wat basisingrediënten voor nodig zoals bloem, gist, zout, water en een beetje boter. Buiten de gist, hebben jullie waarschijnlijk al alles in huis om dit recept te gaan maken. Voor de zoete trek zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor muffins: nog een recept met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastjes hebt staan. Het leuke van deze recepten is dat je eindeloos kunt variëren met de toevoegingen: pitjes of noten in het brood en bosbessen of stukjes chocola voor de muffins. Kortom: heb je een uurtje tijd over, duik gezellig samen de keuken in!