21 april 2024
tapas Horst

Lokale horeca steunen via een volledig nieuw concept

We houden allemaal van lekker eten. Natuurlijk kun je thuis de lekkerste gerechten bereiden. Maar soms heb je gewoon eens geen zin om in de keuken te staan en wil je liever eten bestellen en laten thuisbezorgen. Lekker snel en gemakkelijk zonder zelf boodschappen te hoeven doen of een lange voorbereiding. Je kunt eten thuis laten bezorgen via bekende kanalen als deliveroo of thuisbezorgd.nl. Sinds kort is er echter een heel nieuw concept op de markt waarmee je ook nog eens de lokale horeca een handje helpt. De lokale horeca heeft het nog steeds zwaar ten gevolge van corona. Door steeds weer nieuwe maatregelen hadden velen van hen veel moeite om het hoofd boven water te houden en moest soms zelfs personeel ontslagen worden. Veel lokale ondernemers gingen daarom gebruik maken van een eigen online webshop om zo toch hun klanten te kunnen bereiken. Precies deze lokale websites worden nu eenvoudig aan elkaar gekoppeld via een nieuw platform genaamd ‘Ikbestelhorecalokaal.nl  

Zo werkt het voor klanten

Door een bezoek te brengen aan de website van het platform ‘Ik bestel horeca lokaal’ krijg je na het invullen van je adres direct een zeer compleet overzicht van alle deelnemende horeca in jouw buurt. Of je nu zin hebt in Spaanse tapa’s, een Chinese rijsttafel of misschien wel een authentieke Italiaanse maaltijd, het kan allemaal snel en veilig online worden besteld. De betalingen lopen direct via de webshop van de lokale ondernemer zonder dat hij daarvoor commissies moet afdragen. Vervolgens kun je zelf kiezen of je de bestelde maaltijd zelf afhaalt of laat thuisbezorgen en op welk tijdstip. Mocht er onverhoopt toch een klacht ontstaan over de kwaliteit van het eten of de bezorgservice dan kun je daarvoor ook terecht bij de lokale ondernemer. Het platform ‘Ik bestel horeca lokaal’ draagt daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid. 

Zo werkt het voor lokale horeca ondernemers

Heb je zelf een eigen horecagelegenheid en kun je ook wel wat uitbreiding van je online klantenbestand gebruiken dan kun je jezelf aanmelden op het platform. Op deze manier kun je op een goedkope manier adverteren en zo extra klanten trekken. Je zit niet vast aan commissies die moeten worden afgedragen of vaste contracten. Het platform zorgt voor promotie van jouw webshop. Het is de bedoeling dat het platform zo snel mogelijk landelijk gaat werken zodat iedereen altijd en overal gemakkelijk online eten kan bestellen in zijn of haar regio. Op deze manier snijdt het mes altijd aan twee kanten. Klanten kunnen eenvoudig bestellen en steunen daardoor direct hun lokale horeca ondernemers. Ondernemers kunnen op een zeer effectieve manier adverteren en zo hun online klantenbestand uitbreiden. Als horecaondernemer ontvang je de bestellingen en dus ook de betalingen van de klanten rechtstreeks via je eigen website of webshop. Het platform dient enkel en alleen om klanten en ondernemers op een eenvoudige manier aan elkaar te linken. Eten bestellen en laten thuisbezorgen was nog nooit eerder zo effectief.

Probeer eens wat anders! Eet jij altijd dezelfde afhaalmaaltijd? Kijk dan eens wat voor andere eetgelegenheden er maaltijden bij jou thuis bezorgen en breid je smaak uit via Ikbestelhorecalokaal.nl.