22 mei 2024

Lekkere gerechten om gezellig thuis te voorbereiden

Als je niet uit huis kan of wilt door bijvoorbeeld de lockdown (corona periode) is het leuk om eens thuis gezellig met je gezin lekkere hapjes te gaan maken.

Voor deze tips kun je een heerlijk vleespakket bestellen bij een online slager. In combinatie met wat simpele hapjes en drankjes.

  1. Picanha maken

Picanha is een gerecht dat niet dagelijks wordt gegeten. Dit gerecht is vooral bekend in de Zuid-Amerikaanse keukens. Ook in Nederland wordt dit steeds vaker gegeten.

Om iets nieuws te proberen kun je de picanha online bestellen. De picanha kun je goed bewaren in de diepvries. De Picanha moet in stukjes van 2 cm dikte gesneden worden.Als het lange picanha stukjes worden kun je deze ook nog in kleinere stukjes snijden.

De picanha kun je lekker kruiden met (Verstegen) kruiden, zout (grof zout) en zwarte peper.

Zodra de picanha is gekruid en de kruiden zijn ingetrokken is kun je de stukjes prikken in een spies. Zodra dit is gedaan kun je de picanha bakken tot deze lekker bruin wordt.

  1. BBQ voorbereiden

Op de barbecue kun je natuurlijk ook andere stukken vlees voorbereiden. De meest verkochte barbecue artikelen bij slagers zijn hamburgers en worstjes. Bij de slager kunnen we variëren tussen verschillende soorten burgers en worstjes zoals Wagyu burgers of Black Angus burgers. Daarnaast ook tussen kippenworst of worst van rundvlees etc.

  1. Spareribs maken

Spareribs worden meestal gemaakt van varkensvlees. Er zijn echter ook andere soorten spareribs voor de doelgroep die geen varken eet (wegens religie of gezondheid). Voor deze doelgroep zijn kalfsspareribs de perfecte oplossing.

Spareribs zijn lekker voor op de barbecue. Deze stukken kun je lekker van het bot afkluiven en dippen in lekkere sausjes zoals barbecuesaus of Surinaamse pindasaus.

Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe je thuis lekker gezellig kunt eten met je familie, zonder uit huis te gaan!