22 juli 2024
nootjes pakket

De verschillende soorten noten

Noten zijn er in veel verschillende soorten. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende soorten noten die er zijn. Zo kan je kijken welke noten je in een lekker nootjes pakket cadeau zou willen geven, of lekker zelf op wilt eten.

Amandelen

Dit is een van de bekendere noten soorten. Amandelen zijn erg gezond, als ze nog in hun vliesje zitten bevatten ze extra veel vezels. Amandelen bevatten ook vitamine E, deze vitamine zorgt voor bescherming tegen verschillende ziektes in je lichaam. Amandelen worden ook vaak gebruikt bij het bakken van producten zoals bijvoorbeeld amandelmeel of amandelspijs.

nootjes pakket

Cashewnoten

Ook een van de bekendere noten. Deze doet het altijd goed op een feestje. Maar ook erg lekker door verschillende gerechten of zelfs als een pasta. In vergelijking met andere noten zit er weinig vet in de cashewnoot.

Hazelnoten

Dit is ook een bekendere noot. De hazelnoot bevat veel goede voedingsstoffen en bevat net als de amandel vitamine E. Je vindt deze noot in veel verschillende bereidingen terug zoals bijvoorbeeld hazelnootpasta of hazelnootschuim.

Macadamianoten

Deze noot bevat de meeste verzadigde vetten van alle noten. De macadamianoot is afkomstig uit Australië.

Paranoten

Deze noot is afkomstig uit Zuid-Amerika, dit is een grote noot. De paranoot bevat veel selenium, wat goed is tegen verouderingsprocessen.

Pecannoten

Deze noot lijkt qua uiterlijk op de walnoot, toch smaakt de pecannoot een stuk zoeter. Pecannoten worden regelmatig gebruikt in brownies. Pecannoten bevatten veel zink, dit is belangrijk bij aanmaak en herstel van weefsels.

Pistachenoten

De pistache noot is vooral te herkennen aan zijn groene kleur. Om de pistache noot te eten moet je hem nog wel even uit zijn dopje halen. Pistachenoten bevatten veel antioxidanten en zijn goed tegen hart en vaatziekten.

Walnoten

Walnoten zijn erg gezond bij hart en vaatziekten, ze werken dan ook cholesterol verlagend. De walnoot is een van de weinig noten die ook in Nederland goed groeien.

Nu weet je wat meer over de verschillende soorten noten en kan je een lekker nootjes pakket samen stellen, naar jouw eigen smaak of als cadeau.